Zijn we het beste jongetje van de klas?

08-05-2020 1075 keer bekeken 0 reacties

Je hoort vaak dat Nederland het beste jongetje van de klas wil zijn en dat het dus best een tandje minder kan met die energietransitie. Hoe zit dat? Zijn wij het beste jongetje van de klas?

Hoe doet Nederland het ten opzichte van buurlanden en de rest van Europa als het gaat om het opwekken van duurzame energie? In Europa zijn er afspraken gemaakt hoeveel procent van het energieverbruik we duurzaam willen opwekken in 2020. Die afspraak is 14%. In 2019 bleven we steken bij 7,4%. Er is geen land in de Europese Unie dat slechter scoort dan Nederland.

De Europese Unie kent 27 landen. Twaalf landen hebben in 2018 al hun doelstellingen gehaald voor 2020. Daarbij is het goed om te weten dat niet elk land dezelfde opgave kreeg. Voor Nederland is er bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat het een dichtbevolkt land is en geen gebruik kan maken van waterkracht. We zijn in Nederland bezig met een inhaalslag en hebben nog wel wat te doen om onze doelstellingen te halen. Met de regionale energiestrategie kunnen we samen aanpakken en versnellen!

Bron

0  reacties

Cookie-instellingen