Webinar Informatie Hoekpunten Afwegingskader RES West-Overijssel

11-01-2021 1099 keer bekeken

Binnen de RES West-Overijssel wordt gewerkt met het afwegingskwadrant. De plannen en de zoekgebieden worden afgewogen binnen de hoekpunten ‘bijdrage energietransitie’, maatschappelijke kostenefficiency’, ‘ruimtelijke kwaliteit’ en ‘maatschappelijke acceptatie’. Maar wat betekenen die hoekpunten nu precies? Welke onderdelen binnen zo’n hoekpunt zijn nu bepalend? Aan welke knoppen kunnen we draaien?

Tijdens de webinar ‘Lading hoekpunten afwegingskwadrant’ leggen de projectleiders van de RES West-Overijssel elk van de vier hoekpunten van het afwegingskwadrant uit.

Na het welkomswoord door Ron van der Linden, procesbegeleider van RES West-Overijssel kwam als eerste Harald van Zegeren aan het woord, projectleider Elektriciteit en Netwerk van de RES West-Overijssel. Hij legde de hoekpunten ‘bijdrage energietransitie’ en ‘maatschappelijke kostenefficiency’ uit . Daarbij liet hij zien aan welke knoppen je kunt draaien en wat het effect is op de netwerkkosten.

René Nijmeijer, projectleider Ruimtelijke Kwaliteit van de RES-regio West-Overijssel, liet vervolgens zien welke elementen bepalend zijn voor het hoekpunt ‘ruimtelijke kwaliteit’.

Tot slot ging Els Holsappel, projectleider Communicatie, Participatie & Lokaal Eigendom, in op het hoekpunt Maatschappelijke Acceptatie.  Zij liet zien welke elementen bepalend zijn voor het hoekpunt ‘maatschappelijke acceptatie’ en welke informatie verzameld wordt voor de participatiekaart die gebruikt gaat worden tijdens het bestuurlijk gesprek op 20 januari in RES West-Overijssel. 

Hieronder kun je de webinar Lokaal Eigendom terugkijken. Als je de film niet ziet, accepteer dan even de cookies van derden, dan verschijnt de film vanzelf in beeld. 

 

Cookie-instellingen